World Dog Show Budapešť 2013 a 2 x světový vítěz

22.05.2013 17:24

V pátek 17.5.2013 jsme se ráno pobalili a vyrazili na dlouhou cestu do Maďarska, kam jsme byli již dlouho přihlášení na světovou výstavu. Cesta utíkala celkem pohodově a rychle a i když to bylo skoro 700 km Nero s Carmenkou to zvládli levou zadní. Ubytovali jsme se v ATC Haller a vyrazili se podívat po Budapešti, kemp byl v centru, takže jsme to měli všude kousek a krásně jsme se prošli. Podívali jsme se na Dunaj, obdivovali památky kolem něj. Vyšli jsme na vyhlídku Gellértův Vrch a užili jsme si nádherný výhled na celou Budapešť. Bohužel v tom balícím shonu jsem zapomněla kartu do foťáku v ntb doma, takže nemáme jedinou fotku. Naštěstí na výstavu jela i naše kamarádka, která kartu nezapomněla....

V sobotu hned po ránu jsme pobalili vše potřebné a vyrazili jsme na výstaviště Hungexpo. Oraganizačně to měli opravdu zvládnuté perfektně. Nikde se nečekalo, ani u parkování jen chvilku u veterinární přejímky. Pavilony i předváděcí kruhy byli prostorné, nikde jsme se netlačili a každý měl dostatek prostoru. Dokonce byl i časový rozvrh posuzování, který se vcelku dodržoval, takže jsme nemuseli čekat u kruhu až půjdeme na řadu. Počasí nám přálo, bylo jasno něco kolem 28°C, takže jsme většinu času trávili venku na sluníčku. Všude bylo plno stánků jak s potřebami pro ty naše chlupáče, tak i s jídlem a pitím. Po setkání s kamarádkou Lídou a krásnou švyckou Pinkie jsme pak už trávili čas společně a konečně vzniklo i pár fotek :-). Nero neměl svůj den, od samého rána strašně zlobil. Bohužel se pasoval na bodyguarda Carmen, takže si jí neustále hlídal a pořád ji musel mít na očích, aby se nezačla kamarádit s jiným psem. Když se Carmenka zavřela do boudy, aby se prospala, tak Nerouš byl nervozní, že ji nemá na očích a dost hlasitě svoji nespokojenot dával najevo. Docela se divím, že na nás nikdo nezavolal psí sociálku, je to náš malej herec. I když je to pes velmi poslušný, tak jeho ochranitelské pudy byly prostě silnější a předvedl se opravdu skvěle. Myslím, že společně už je na výstavu brát nebudu.

Vrátím se k výstavě, takže švýcarský honič byl zastoupen honičem bernským, švyckým a luzernským. Bernských bylo přihlášeno 6. Posuzovala paní rozhodčí Dorota Witkowska z Polska. Nero vystupoval ve třídě šampionů spolu s Albertem z větrníku. Naštěstí se uličník trochu srovnal a běžel jako o život, takže si tím asi částečně napravil reputaci, protože stát v postoji ho nebaví a umí to dát najevo. Po posledním oběhnutí kruhu přišla paní rozhodčí k nám a Nerouškovi udělila V1, CAC a CACIB!!! Nero se stal světovým vítězem!!!. Hned po něm šla na řadu Carmen, která měla v konkurenci Delphin Ann Bohemia Hill. I Carmenka se moc líbila a titul světový vítěz paní rozhodčí udělila právě jí. S tím jsem opravdu nepočítala, takže nastalo rychlé rozhodování, kdo povede Nera nebo Carmen při běhu o BOBa. Nakonec jsem si vzala Nerouška a Carmenku předváděl Pavel, s námi ještě běžel vítěz mladých Celer Cervarius ( Body ). Po menším zmatkování se psy se vyrazilo a výsledek BOB dostal Nero! Nastalo pak ještě jedno překvapení, protože se uděloval i nový titul BOS, což je Best of Oposite Sex ( nejlepší jedinec opačného pohlaví ), tento nový titul obdržela Carmen! Tímto moc děkuji všem kdo na nás mysleli a podporovali nás!!!

Poté jsme počkali spolu s Lídou a Pinke na závěrečné soutěže a to bylo jediné, což bych mohla vytknout. Řazení v kruzích bylo hodně zmatečné a i na rozhodčím bylo vidět částečné rozhořčení. To nám ten náš vítězný den nemohlo zkazit. A i když jsme se mezi všemi plemeny neumístili, i tak máme hodně hezkých vzpomínek.

Pár fotek od Lídy je zde: zvancaku.rajce.idnes.cz/WORLD_DOG_SHOW_Budapest_2013/