Carmenka splnila úspěšně podmínky chovnosti

18.09.2012 07:57

V sobotu 15.9.2012 jsme se zúčastnili klubové výstavy švýcarských honičů v Litomyšli. Carmenku jsem přihlásila na poslední chvíli, protože jsem pořád čekala jak to bude s " jejími dny ", ale nakonec jsme jeli a zvládli to i s bonitací. Posuzoval mezinárodní rozhodčí MVDr V. Piskay, pejsky prohlížel opravdu přísně, jak v postoji, tak v pohybu, ale nikomu neuškodil a naopak bylo na něm občas znát jak to má těžké. Vždy nahlas vysvětlil, co se mu líbí, co ne. Vezmu-li to zpětně, tak to byla moje první výstava, kdy jsem celou dobu dokázala stát u kruhu a poslouchat posouzení všech honičů. Hlavně, ale tyto klubové výstavy jsou víc o setkání s přáteli než rivalitě v kruhu, většinu sice občas potkáme někde na výstavě, ale s někým se vidíme opravdu jen jednou za rok právě na klubovce. I tak tomu bylo letos. Carmenka se tu potkala se svojí sestřičkou Klárkou / Clair LD /, kterou viděla naposledy právě v Litomyšli.

Neroušek jel s námi taky, ale tentokrát pouze jako dohled. Je to sice nádherný pes, ale výstavy ho nebaví a raději lítá v lese, tak jsem se rozhodla ho netrápit a užil si to tam s námi jako divák. Hned si tam našel zábavu, velice si oblíbil fenku kamarádky Aischu z Hulínského lesa a měl oči a občas i tlapky jenom pro ni. Vzpomínal na ní zřejmě i po příjezdu domů, podle těch divokých snů.

Když to shrnu, tak jsme si tam všichni užili velice příjemný den, Carmenka navíc plnila bonitaci s výsledkem 54 E1 Z1, s poznámkou od pana rozhodčího: Typická fena, harmonická v tělesné stavbě, výborný chovný předpoklad. Dodělala také juniora šampiona ČR, když si vzpomenu, co jsme od května absolvovaly je to až neuvěřitelné.

Nejdůležitější, ale je, když jsou ti naši čtyřnozí přátelé zdraví, spokojení a veselí, to žádné tituly ani peníze v životě nenahradí.

 

účastníci KV foto: B.Dančová

 

vpředu Nelinka / Ornella Bencilla a Aischa z Hulínského lesa

vzadu Carmenka s Nerouškem foto: M.Váchová

Carmenka při posuzování foto: B.Dančová

 

Carmenka portrét - foto: V.Dančová

Carmenka foťákem Lídy Jašové