Výlet do Českého Švýcarska

04.09.2011 12:57

První zářijový víkend se vydařil, sluníčko hřálo jako v létě, tak jsme se rozhodli toho ještě využít a vyrazit na víkend do nádherné CHKO České Švýcarsko.

Ubytovaní jsme byli v ATC Mosquito v obci Vysoká Lípa. Je to velmi příjemný a klidný kemp, jen mě mrzelo, že náš staroušek Akísek musel zůstat doma, protože už mu nohy neslouží, tak jak by měly. Dál jsem zapomněla nabíječku baterek pro foťák, takže jsme nafotili jen 8 snímků, zbytek vznikl telefony.

První den jsme se vydali k Dolskému mlýnu ( www.ceskosaske-svycarsko.cz/turisticke-zajimavosti/dolsky-mlyn.html ), je to krásná lesní cesta malebným údolím podél řeky Kamenice. Naši ušounci běhali celou dobu na volno a moc si to užívali. Potkali jsme spoustu lidí i pejsků, ale všichni byli milí a pejsci vychovaní. Jenom ta naše opice Carmen, i když jí jsou teprve 3 měsíce, už je z ní pěkná koketa. Jak vidí psa, nevidí neslyší a prostě ho jde přivítat. Nám nezbývá nic jiného, než být neustále ve střehu, abychom jí včas chytili. To samé platí i o malých dětech, ty miluje Carmenka také, takže musí každého prcka také řádně přivítat a olízat. Někteří rodiče to nevidí rádi, takže naše procházka i když dokonalá byla ze 70% o hlídání toho malého divocha. Zbytek zahrnuje hlídání Nerouška, který se zase rád proběhne za zvěří. Večer jsme zakončili grilováním u chatičky, samozřejmě za účasti našich ušatých loudilů.

V neděli jsme se vypravili na loupežnický hrad Šaunštejn ( www.tipynavylet.cz/misto-decinsko-a-luzicke-hory-saunstejn-loupeznicky-hrad.html ), bylo to kousíček od kempu, tak po prohlídce zříceniny jsme chtěli pokračovat dál. Cesta vede na Malou Pravčickou bránu, ale je úzká a hodně kamenitá se srázem dolů, takže jsme se museli přizpůsobit možnostem pejsků, hlavně malé neohrožené Carmenky a ukončit prochajdu. 

Nenechali jsme se však odradit, sedli jsme do auta zajeli do nedalekého Hřenska a vydali se na pravou Pravčickou bránu ( www.pbrana.cz/  ). Šikovná Carmen zvládla celou cestu sama, bez kňourání a ještě navíc stihla provádět s Nerouškem spousty lumpáren.  Užili jsme si opravdu vydařený víkend, jak počasím, tak i výlety a určitě jsme tam nebyli naposledy.

Pár foteček sice mobilních, ale aspoň nějaké najdete zde: akiseklenista.rajce.idnes.cz/