Leden 2012

13.01.2012 08:34

Překulil se nám zase další rok, konečně napadl sníh a my vyrazili jak jinak než s Nerouškem a jeho bezva paničkou na Černou Studnici. Opět jsme se hodně nasmáli a prochajda pěkně odsejpala. Smečka si vystačila sama. Nero Maňas se snažil ulovit nějakou tu čůzu rezavou v lese, starouš Akim zase lovil myši pod sněhem a Carmen neustále provokovala Nerouška Holase ke hrám. I když se hodně snažil působit klidně a důstojně, trpělivost ho po chvíli přešla a musel se obětovat pro neodbytnou Carmenku. Taky byl z toho chudák 2 dny nemocnej a musel spát a spát :-), koneckonců jako po každé.

Další novinky z ledna:

Neroušek dostal nabídku na krytí, kterou s radostí přijal a už se těší na nádhernou bernskou honičku Bibinku bernskyhonic.webnode.cz/ . Je to sice ještě předčasné, Bibi si dává načas z háráním a páníčky vždy překvapí, ale jistě z tohoto spojení budou nádherná a pracovitá štěňátka. Oba jsou lovecky vedeni. Více informací bude na stránkách Bibinky a CHS ze Starého Sedla viz výše.

Co dál, no naší Carmen bude za chvilku 8 měsíců, dostává se do puberty a je to očistec. V lese sice ještě docela funguje na přivolání, poslušná je taky, ale nesmí být ani minutu sama. Mladá slečna je totiž malej terorista, může být vylítaná nebo ne, ona si to svoje prostě musí odpracovat doma. Nedávno mi nezbylo nic jiného, než postavit přenosnou boudu a v době mé nepřítomnosti ji tam prostě zavírat. Vydrželo to měsíc, bouda je napůl sežraná, asi 250 x zašitá a navíc je potřeba to něčím i zapít. O tom, že je Carmenka znalec vína jsem se přesvědčila včera. Ze všech láhví si vybrala to nejlepší - Pálava - výběr z hroznů. Odnesla si jí do postele, tam ji po chvíli odzátkovala a dala si do nosu. No není ta holka šikovná? :-D