Prosinec

04.12.2011 09:36

Nadešel prosinec, i když normálně u nás bývají spousty sněhu, tak letos je to spíše ve znamení sychravého a deštivého počasí. Venku to vypadá převážně, že by ani psa nevyhnal. Všude mlha, když ne mlha, tak smog nebo prostě prší. Kdo má honiče ví, že oni to taky moc nemusejí. Co si budeme povídat, otevřu dveře na zahradu Carmenka s Nerouškem vystrčí ven čumáčky, pak se na mě otočí s pohledem říkajícím " to si snad děláš srandu, do toho máme jít? To ani náhodou ". I když citlivější je na to Nero, naše půlroční puberťanda Carmen se ješte dá občas přemluvit, ale je to stejně vždy jen na skok, tak ani fotit se nedá a když, tak jsou to takové smutné fotečky.

V sobotu jsme se nakonec přemluvili a vydali se pěšky na Obří sud na Javorník. Počasí bylo klasicky zamlžené, vidět toho moc nebylo, ale zase to byla tipuju, tak minimálně 15 kilometrů dlouhá tůra. V lese si ta banda pořádně počuchala, občas proběhlo i hlášení zvěře a tím i  přetáhování na vodítku. U nás nejsou myslivci moc chápaví, co se volného pohybu psů v lese týče a rádi používají své zbraně ve střelbě na cokoliv. Naši lovci ač jsou vášniví musejí být přivázaní, aby se náhodou nestali terčem pro nějakého pitomce. Snažíme se jim to vynahradit dlouhými procházkami a dostatkem jiného pohybu a zábavy než nahánění zvěře.

Po výstupu na Javorník, jsme s oběma ušounky zavítali do restaurace nově otevřeného Obřího sudu. Pejsky tam mají rádi a není problém si je vzít dovnitř. Připadalo mi, že tam bylo snad víc psů než lidí. Hned jak jsme dosedli, tak nám přišel číšník s plnou miskou vody pro naše čtyřnožce. Pak jsme teprve přišli na řadu my. Takový vstřícný přístup k našim nejlepším přátelům se už moc nevidí bohužel. Tím si nás získali a určitě jsme tam nebyli naposledy, nehledě na moc příjemné a útulné prostředí a navíc jsme si všichni pěkně pochutnali.

Při návratu jsme to vzali přes Hodkovice, protože se už stmívalo rozhodli jsme se jet vlakem. Carmenka měla premiéru, jak jízdu vlakem, tak i košík na čumáčku. Moc se jí to nelíbilo, ale byla statečná a vydržela to až domů. 

To je z víkendu celkem vše, počasí nepřálo a neděle byla válecí, snad se nám počasí umoudří a budeme moci nafotit zase nějaké pěkné fotečky na nějakém prima předvánočním výletě.

 

Malá pauza za rádelskou lávkou                                                              

Nedělní lenošení