Výlet do Polska

14.05.2012 00:00

Tento víkend jsme byli přihlášeni na 2 výstavy a to na Speciální výstavu KCHŠH, která se konala v Červeném Hrádku u Jirkova a druhý den na národní výstavu do Polska v Jelenie Goře. Jak jsem se již zmínila naše malá Carmenka měla vážný úraz a musela podstoupit hodně těžkou a náročnou operaci a její léčení a rehabilitace je úvazek na 24 hodin pro celou rodinu. Nakonec jsem se tedy rozhodla vzdát speciálku a jelo se pouze s naším klukem ušatým na NVP do Polska, které je za rohem. Máme, ale obrovskou radost z výsledku Nerouškovi krásné sestřičky Ornelky, která se rozhodla, že všem ukáže a speciální výstavu vyhrála a odnesla si krásné ocenění V1, CAC, Vítěz speciální výstavy a BOB a tím jí ještě jednou mooooc gratulujeme a strašně jí to přejeme !!!

V neděli jsme počkali až dorazí moje sestra na hlídání Carmenky a vyrazili jsme. Počasí bylo mrazivé, ale občas vykouklo sluníčko, tak to bylo chvilkama i veselejší. Jelenia Gora je kousíček, takže jsme tam byli za hodinku a po setkání s přáteli jsme si krátili čas vyprávěním novinek a čekali na nástup do kruhu. Řada na nás přišla až kolem dvanácté hodiny, takže jsme docela promrzli, ale pan rozhodčí nás rozehřál běháním. Přihlášeni byli 4 berňáčci. Po závěrečním rozhodnutí zůstal v kruhu Nero a za feny Ornelka v běhu o BoBa. Pan rozhodčí se rozhodl dát nejlepšího jedince plemene Nerovi, ale na závěrečky jsme již nečekali a jeli za naším marodem domů. Hlavně jsme jí nakoupili hodně smradlavých dobrůtek, protože nám šmudla pěkně pohubla.

Po návratu nás Carmenka velmi hlasitě vítala a měla snahu jít skotačit, což je pro ní teď ještě velké riziko. Noha se jí sice krásně hojí, ale teď nevím jestli je to víc dobře nebo ne. Nesmí do konce měsíce na nohu došlápnout, aby si nevytrhla hřeby, co v ní má. To jí prostě nevysvětlíme, takže je to hodně náročné a vyčerpávající. Tím, že hodně zhubla sice není momentálně na škodu, ale i tak sebemenší vystartování, vyskočení, seskočení či jiná podobná aktivita by se nemusela vyplatit. Pokud nás znáte a čtete to, držte nám prosím pěsti, ať už je to za námi a malá Carmenka zase vesele lítá a dovádí z ostatními bez toho, aby musela být pořád zavřená a smutná v kleci.

Moc děkujeme!!!

Nero - exc.1, CWC, nejlepší pes a BOB

Ornelka - exc.1, CWC, nejlepší fena

 

Více foteček od páníčků Ornelky jsou zde : honicbernsky.rajce.idnes.cz/Jelenia_Gora_13.5.2012/#